top of page
rally cars.jpg

Warm up your engines

OVER ONS

Wij zijn een stel gekke fans die besloten hebben om Oostblok oldtimers op de Belgische wegen te bestendigen en ze van de schroothoop te redden.

 

Wat in 2016 begon als een gek idee tussen vrienden is nu uitgegroeid tot wat de Oostblok Meeting nu is. Er waren in België clubs actief met Oostblok auto's, waarbij elke club activiteiten organiseerde met een eigen publiek, de verschillende merken bleven eigenlijk enigszins gescheiden, zo organiseerden de Niva vrienden soms een off-road rit, de IFA Clubs organiseerden een mosselsouper of een keer een toertocht onder de leden. Enzovoort.

 

Het was onze droom om al die verschillende (en tegelijk zo gelijkaardige) groepen eens per jaar samen te brengen, en daaromheen een gratis evenement te organiseren, cluboverschrijdend/clubonafhankelijk. Dat werd werkelijkheid in 2016: toen waren we zo ongelooflijk trots dat er 5 auto's kwamen opdagen op onze eerste bijeenkomst! 

 

Enkele jaren en 5 edities later geloven we nog steeds in hetzelfde concept:  Eens per jaar de gezelligheid bevorderen en de Oostblokrijders samenbrengen. Met meer dan 120 deelnemende auto's is de Oostblok Meeting een uniek evenement in België en de buurlanden (misschien met uitzondering van Duitsland).

  

Als organisatie doen we ons best om tijdens onze Oostblok Meeting een bepaald soort "ostalgie" te verspreiden: met kamperen, live muziek, openluchtbioscoop, kofferbakverkoop en zelfs een pop-up DDR-museum en vooral door het evenement in een ontspannen en gezellige sfeer te laten doorgaan.

 

Wij streven ernaar onze bijeenkomst voor iedereen toegankelijk te maken - wij streven ernaar de registratiekosten tot een minimum te beperken.

Nadat wij 3 Jaar onze Oostblokmeeting op de terreinen van cars coffee and more te Kasterlee hebben mogen organiseren, en hier hebben mogen genieten van een fantastische samenwerking met hen, is het wegens omstandigheden dit jaar tijd voor wat anders, en zal onze oostblokmeeting dit jaar doorgaan op het Glosso circuit te Arendonk.

Via deze weg willen wij graag de mensen van cars, coffee and more enorm bedanken voor de fijne tijd die we bij hen hebben mogen beleven!

In de loop der jaren is onze groep die achter deze organisatie staat flink gegroeid, en hebben we na OBM2023 besloten om de club OBM op te richten, het bestuur hiervan is als volgt:

Mark buylinckx

Tom Vannuffelen

Jan Lombaerts

Jose Gonçalves

Patrick Huberland

Behalve de organisatie van de oostblokmeeting, zullen wij ook enkele clubactiviteiten organiseren voor onze leden, zullen we ook als club aan treffens deelnemen, wil ook jij deel uitmaken van deze nieuwe toffe club? stuur dan gerust een mailtje aan  Info@oostblokmeeting.be 

2023

Oostblok Meeting in Kasterlee, 150 auto's

2022

Oostblok Meeting in Kasterlee,
120 auto's

2021
Oostblok Meeting in Kasterlee,

100 auto's

 

2019

Oostblok Meeting in Lier,
90 auto's

2018
De allereerste Oostblok Meeting in Lier, 30 auto's

2016
Lada-fans Page bijeenkomst
in Lier, 5 auto's

Oostblok meeting
lada niva meeting
lada
bottom of page