top of page

OVER ONS

Wij zijn een stel gekke fans die besloten hebben om Oostblok oldtimers op de Belgische wegen te bestendigen en ze van de schroothoop te redden.

 

Wat in 2016 begon als een gek idee tussen vrienden is nu uitgegroeid tot wat de Oostblok Meeting nu is. Er waren in België clubs actief met Oostblok auto's, waarbij elke club activiteiten organiseerde met een eigen publiek, de verschillende merken bleven eigenlijk enigszins gescheiden, zo organiseerden de Niva vrienden soms een off-road rit, de IFA Clubs organiseerden een mosselsouper of een keer een toertocht onder de leden. Enzovoort.

 

Het was onze droom om al die verschillende (en tegelijk zo gelijkaardige) groepen eens per jaar samen te brengen, en daaromheen een gratis evenement te organiseren, cluboverschrijdend/clubonafhankelijk. Dat werd werkelijkheid in 2016: toen waren we zo ongelooflijk trots dat er 5 auto's kwamen opdagen op onze eerste bijeenkomst! 

 

Enkele jaren en 5 edities later geloven we nog steeds in hetzelfde concept:  Eens per jaar de gezelligheid bevorderen en de Oostblokrijders samenbrengen. Met meer dan 120 deelnemende auto's is de Oostblok Meeting een uniek evenement in België en de buurlanden (misschien met uitzondering van Duitsland).

  

Als organisatie doen we ons best om tijdens onze Oostblok Meeting een bepaald soort "ostalgie" te verspreiden: met kamperen, live muziek, openluchtbioscoop, kofferbakverkoop en zelfs een pop-up DDR-museum en vooral door het evenement in een ontspannen en gezellige sfeer te laten doorgaan.

 

Wij streven ernaar onze bijeenkomst voor iedereen toegankelijk te maken - wij streven ernaar de registratiekosten tot een minimum te beperken (de bijeenkomst is gratis voor bezoekers van één dag).

 

In 2023 vindt de Oostblok Meeting weer plaats op het terrein van Cars Coffee and More, in Kasterlee, van vrijdag (01 sept) tot en met zondag (03 sept).

2016
Lada-fans Page bijeenkomst
in Lier, 5 auto's


2018
De allereerste Oostblok Meeting in Lier, 30 auto's


2019
Oostblok Meeting in Lier,
90 auto's


2021
Oostblok Meeting in Kasterlee, 100 auto's


2022
Oostblok Meeting in Kasterlee, 120 auto's

bottom of page